L’Ajuntament de Girona s’afegeix a la campanya #JoPagoACatalunya

Girona començarà a fer sobirania fiscal i s’afegirà a altres ciutats com Vic o Igualada.

L’Ajuntament de Girona ha comunicat a l’Assemblea Nacional Catalana que començarà a fer sobirania fiscal el proper trimestre. La decisió es farà efectiva properament quan es signi el decret d’alcaldia corresponent.

D’aquesta manera, Girona es convertirà en la primera capital catalana que farà sobirania fiscal ingressant l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya. Fa pocs dies Vic també va anunciar que faria sobirania fiscal, tal com ja fan municipis com Igualada, Calella, Alella, Torelló o Falset, entre d’altres.

L’Assemblea insta la resta de consistoris independentistes a exercir la seva sobirania i preparar la Generalitat per a una futura ruptura amb l’Estat espanyol. Cal aconseguir que les institucions catalanes tinguin el control del màxim d’impostos recaptats possibles.

La campanya “Jo pago a Catalunya”, que es torna a reactivar amb motiu de la liquidació d’impostos del primer trimestre del 2021, pretén empènyer el Govern de la Generalitat a enfortir l’Agència Tributària de Catalunya, una eina d’estat indispensable, perquè gestioni un volum superior de recaptació i d’informació tributària. D’aquesta manera, l’Administració catalana estarà preparada per afrontar amb més garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment.