Sant Julià de Ramis marca el camí

Aquest 1 d’octubre, l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis ha organitzat una consulta ciutadana sobre la sobirania fiscal. La majoria dels habitants d’aquest municipi del Gironès han aprovat que el seu municipi pagui els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya.

Un gest de sobirania que l’Assemblea impulsarà arreu dels consistoris del país. El municipalisme ha d’assentar les bases del futur que es vol construir. Liquidar els impostos a Catalunya és més que un gest, reforça la Generalitat i la dota d’uns instruments essencials per al dia que es decideixi desconnectar totalment de l’Estat espanyol.

Sant Julià de Ramis és un molt bon exemple de compromís i voluntat de construir un futur millor. Ni de bon tros és el primer ajuntament que paga els seus impostos a l’ATC, però sí que és cert que haurien de ser molts més.


Els ajuntaments han d’empènyer el Govern de la Generalitat a enfortir l’Agència Tributària de Catalunya, una eina d’estat indispensable, perquè gestioni un volum superior de recaptació i d’informació tributària. Cal estar preparats per afrontar amb més garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment.

És important pagar a Catalunya per situar el Govern en una posició de força de cara a la ruptura amb l’Estat espanyol. Cal aconseguir que les institucions catalanes tinguin el control del màxim d’impostos recaptats possibles. I en aquest sentit, els ajuntaments són una peça clau per tal d’assolir aquest objectiu.

Per aquest motiu, l’Assemblea fa una crida a tots els municipis amb un govern independentista a apostar fermament per la sobirania fiscal per tal d’avançar de forma real cap a la sobirania de Catalunya.

Enmig de les mobilitzacions en commemoració de l’1 d’Octubre, l’entitat proposa als consistoris de tot el país que convoquin consultes ciutadanes sobre la sobirania fiscal.

D’altra banda, cal recordar que aquest 1 d’octubre s’ha obert el període per liquidar l’IVA i l’IRPF del tercer trimestre del 2021.