QUÈ HA FET L'INDEPENDENTISME FINS ARA?

Fins a l’actualitat l’independentisme no havia apostat per un sindicalisme propi, com sí que ho han fet altres nacions sense estat.

Això, fins ara, havia allunyat l’independentisme de la majoria dels centres de treball, i deixava el protagonisme als sindicats estatals. La qual cosa ha permès trobar-nos amb exemples com en la vaga del 8-N, quan els grans sindicats deien als treballadors que era il·legal i Foment la va portar al TSJC o quan els Sindicats Estatals van donar suport a la fuga d’empreses de l’octubre del 2017.

PER QUÈ CAL ENFORTIR SINDICATS INDEPENDENTISTES?

Si Catalunya és dels llocs del món on la gent tendeix més a associar-se, com és que no tenim un sindicalisme fort d’obediència nacional?

Cal enfortir un sindicalisme compromès amb la independència de Catalunya per tal de garantir els drets i les llibertats. Els sindicats són una eina imprescindible per tal d’obtenir una societat amb una classe treballadora conscienciada, organitzada i preparada.

Uns sindicats independentistes forts garanteixen:

• Un model de sindicat de proximitat i que actuï realment com a contrapoder representant el sentit majoritari de la població.

• No desvincular la lluita pels drets socials de la lluita pel dret a l’autodeterminació.

• Compromís amb la defensa de la classe treballadora.

• Compromís amb la República catalana.

• Compromís amb la defensa dels serveis públics.

• Compromís d’estar al costat de les nostres institucions per oferir resistència a les ingerències de l’Estat cap a les nostres institucions.

COM ENFORTIM ELS SINDICATS?

És imprescindible que en qualsevol contesa electoral sindical tota persona que hi té dret a vot l’exerceixi per aconseguir que el sindicalisme independentista sigui majoritari.

A més a més, l’organització sindical és un dret fonamental. Tothom té el dret a sindicar-se.

Comprova quin dels sindicats independentistes és el que millor et representa i sindica’t.

AFILIA'T: